Alle waterleidingen in Begijnendijk worden gespoeld

De Watergroep gaat alle leidingen van het waternet in Begijnendijk grondig spoelen. Dat is afgesproken na een overleg met het gemeentebestuur. De jongste maanden waren er geregeld klachten over leidingwater dat verkleurd is of naar chloor ruikt.

Het kraantjeswater in Begijnendijk en Betekom was de jongste maanden niet altijd even zuiver. Het kleurt bruin of ruikt naar chloor. Na een reeks klachten zijn het gemeentebestuur en de Watergroep overeengekomen om de leidingen te spoelen.

"Waar de problemen vandaan komen is nog een raadsel", zegt gemeenteraadslid Fred de Keyser (Samen). "Wie problemen heeft meldt dat best meteen aan de gemeente of rechtstreeks aan de Watergroep.  Die komen dan zo snel mogelijk stalen nemen van het water." Er is intussen ook al overleg geweest tussen de gemeente en de Watergroep.  Daar is beslist om alle leidingen in de gemeente grondig te spoelen.

Volgens de Watergroep is de verkleuring van het water het gevolg van het vrijkomen van onschadelijk bezinksel in het leidingnet. Er werden al delen van het net gespoeld, maar omdat de problemen blijven duren, zal nu het hele net een spoelbeurt krijgen, en die begint in deelgemeente Betekom. Dat zal enkele weken in beslag nemen, gezien de grootte van het net. Alle buurtbewoners worden op tijd op de hoogte gebracht van de spoelwerken. 

Meest gelezen