Radio 2

Bewoners van Sint-Guduladreef in Merchtem vrezen verkeersinfarct

De bewoners van de Sint-Guduladreef, op de grens van Merchtem en Wemmel, houden hun hart vast. Ze zijn bang dat hun straatje overspoeld zal worden door sluipverkeer van mensen, die de werkzaamheden op de Windberg (N 290) willen omzeilen. Die werken starten vandaag. De beloofde tractorsluis in de dreef komt er voorlopig niet.

De vernieuwing van de N 290, op de grens van Wemmel en Merchtem, doet de gemoederen hoog oplopen. Vooral de omleidingsroute voor de werkzaamheden zette al veel kwaad bloed. Maar vandaag beginnen de werkzaamheden dan toch, en dat zien ze in de Sint-Guduladreef met een bang hart tegemoet.

Smalle straat

Zoals de naam laat vermoeden is de Sint-Guduladreef geen expressweg. "Het is een smalle straat waar auto's mekaar nauwelijks kunnen kruisen. Er ligt geen voet- of fietspad", vertelt bewoonster Annelore Isaac. "Onze straat is altijd al een sluipweg geweest, maar voor de komende maanden vrezen we het ergste. Het gemeentebestuur van Merchtem beloofde ons een tractorsluis (een betonblok van 25 cm hoog in het midden van de weg om auto's te weren, red.), maar heeft op het laatste nippertje beslist om die niet te plaatsen."

Eerst evalueren

Burgemeester Maarten Mast (Lijst 1785) van Merchtem bevestigt dat de tractorsluis er voorlopig niet komt.  "We kregen vanuit Hamme te veel vragen van ongeruste inwoners die niet meer naar Wemmel zouden geraken voor hun werk, school, enzovoort door de lange omleidingsweg van zeven kilometer richting Meise en Wolvertem", licht de burgemeester toe. "Maar als de verkeersafwikkeling te chaotisch wordt, dan komt de tractorsluis er toch. We evalueren over twee weken.” 

Meest gelezen