Kunstenaar Dzia maakte deze muurtekening op de gevel van de turnzaal van het  Atheneum Klein-Brabant in Bornem

Bornem bedankt leerlingen met streetart: "Trots op hoe zij de coronacrisis hebben doorstaan"

Het gemeentebestuur van Bornem wil de jongeren in de gemeente bedanken omdat ze de coronacrisis zo goed hebben doorstaan. Er komen muurschilderingen op gevels van de twee secundaire scholen in Bornem. De leerlingen mochten zelfs suggesties doen over welke tekening er op de muren komt. 

“Vanuit de gemeentelijke jeugddienst ontstond het idee om de jongeren symbolisch te bedanken voor hun inspanningen”, zegt schepen Gulhan Saadet (N-VA) aan Radio 2 Antwerpen. "Tijdens de coronacrisis hadden we het gevoel dat jongeren vaak vergeten werden. Ze konden vaak niet naar school of hobby's, en de contacten met vrienden verliepen via een scherm, allemaal niet zo evident. Het idee is om op de plaatsen waar de meeste jongeren komen een grote ‘dankjewel’ te voorzien in de vorm van een fraai stukje street art op de gevels van de secundaire scholen.”

Een grote "dankjewel" om te laten zien dat we de jongeren niet vergeten zijn

Schepen Gulhan Saadet (N-VA)

Vorige vrijdag startte kunstenaar Dzia met het aanbrengen van een metershoge muurtekening op de gevel van de turnzaal van het Atheneum Klein-Brabant. Dzia staat gekend voor zijn werk met dieren die hij op zijn manier terug in hun natuurlijke habitat wil brengen. Zijn werk hierboven stelt de slogan van de school voor: Als Kind Binnen, Als Kanjer Buiten. “

Om mee het beeld te bepalen organiseerde de school een bevraging georganiseerd onder de leerlingen, zegt Gulhan Saadet: "We hebben een aantal suggesties doorgegeven, en Dzia heeft daaruit een bepaald werk gecreëerd. Het idee is een grote 'dankjewel' laten zien dat we de jongeren niet vergeten zijn."

In september komt OLVP secundair aan de beurt. Daar is het de Gentse kunstenaar Bué The Warrior, die nu nog in Mexico verblijft, die voor de streetart zal zorgen. Hij zal dan de kerkmuur aan de ingang van de school langs het Kardinaal Cardijnplein van een mural voorzien.

Meest gelezen