Jonas Roosens

Vlaamse inspectie stelt opnieuw bouwmisdrijven vast op luchthaven Deurne: "Vertrouwen in luchthaven neemt af"

De Vlaamse Omgevingsinspectie heeft opnieuw processen-verbaal opgemaakt voor bouwovertredingen op de luchthaven van Deurne. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en werd bevestigd aan Radio 2 Antwerpen. Het gaat om wegen waarvoor geen vergunning zou zijn aangevraagd. "De wet geldt voor iedereen, zeker ook voor Vlaanderen", zegt burgemeester van Borsbeek, Dis Van Berckelaer  (Iedereen Borsbeek).

De burgemeester van Borsbeek maakt zich zorgen over de luchthaven in buurgemeente Deurne. Die zou verschillende aanpassingen aan wegen doen, zonder daar de nodige vergunningen voor aan te vragen. Het gaat onder meer over een stuk perimeterweg die in landbouwgebied ligt, en waar geen aanvraag voor is gebeurd. 

"Een aantal wegen zijn verplaatst die in grondgebied Borsbeek liggen. Daarvoor moet een aanvraag gebeuren, waar de gemeenteraad zijn goedkeuring voor moet geven", zegt burgemeester Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek). "Nu gebeurt het stommelings en zegt men "het ligt er toch, nu gaan we toch niet lastig doen, we zullen het vlug regulariseren".  We hebben niets tegen de luchthaven, laat dat duidelijk zijn, maar de wet is er voor iedereen, zeker voor vlaanderen."  

"Geen beroep getekend tegen vrijspraak"

De Vlaamse Omgevingsinspectie maakte na een bezoek in april opnieuw processen-verbaal op voor bouwovertredingen op de luchthaven van Deurne. Maar volgens de luchthaven werd ze voor de meeste feiten eerder al vrijgesproken. "In eerste aanleg is de luchthaven, de Provinciale  Ontwikkelingsmaatschappij en het Vlaams gewest volledig vrijgesproken ten aanzien van die vermeende bouwovertredingen", zegt luchthavencommandant Wim Verbist. "Het huidige pv herhaalt een aantal elementen van vroeger, er zitten ook een tweetal nieuwe elementen bij, maar wij wachten de beslissing af in beroep en we hebben alle vertrouwen dat die vermeende overtredingen opnieuw zullen afgewezen worden."  

Volgens burgemeester Van Berckelaer doen zulke zaken het vertrouwen in de luchthaven wel afnemen.

Meest gelezen