BRBF vzw

Crowdfunding voor Blues Peer 2022: "60.000 euro nodig voor editie volgend jaar"

De organisatoren van Blues Peer starten de crowdfundingsactie "We are Blues Peer" om het festival in 2022 een doorstart te kunnen geven. Bluesliefhebbers kunnen een bedrag tussen 25 en 150 euro betalen om het festival te redden. "We hebben 60.000 euro nodig", klinkt het. De levenslange tickets zijn intussen al volledig de deur uit, op één nacht tijd.

Door de coronacrisis zag het er even naar uit dat Blues Peer voor altijd bij 35 edities zou blijven. Begin dit jaar werd vzw Break-Away, de oude organisatie achter het festival, immers failliet verklaard. Toch besloten enkele lokale Perenaars het festival niet zomaar op te geven en een crowdfunding te organiseren. "We zijn een nieuwe vzw en een festival organiseren is duur. We hebben dus 60.000 euro nodig om Blues Peer in 2022 te laten doorgaan", vertelt Jan Bas, een van de nieuwe organisatoren. 

Blues Peer is een monument, het mag niet verdwijnen

Jan Bas, organisator Blues Peer

Maar voor de nieuwe organisatoren is het festival niet redden, geen optie. "Blues Peer is een monument, het mag niet verdwijnen", zegt Bas. "Ik kom zelf al van kindsbeen af naar het festival dus ik kon niet zomaar aan de zijlijn blijven staan."

Wie het festival wil steunen kan dat al doen vanaf 25 euro. "Voor 25 euro word je een "blues buddy" en krijg je al een aantal mooie voordelen", zegt Bas. "Voor 75 euro krijg je een combiticket voor volgende editie. En wie 150 euro doneert, mag levenslang gratis naar Blues Peer. Daarnaast heb je nog de Buddy-pas. We willen de Blues-community in Peer opnieuw versterken, dus die Buddy's krijgen dankzij de pas bepaalde voordelen: voorverkooptickets, korting op drankbonnen en dergelijke zaken." De levenslange tickets, waarvan er slechts enkele honderden beschikbaar waren, zijn op één nacht tijd al volledig uitverkocht.  "Maar elke gift blijft welkom. Blues Peer needs you!"

Meest gelezen