Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Disney schrapt 100 internationale zenders en wil meer inzetten op eigen streamingplatform Disney+

Disney schrapt zo'n honderd internationale zenders. Dat heeft CEO Bob Chapek bekendgemaakt tijdens een gesprek met de Amerikaanse zakenbank JP Morgan. Disney wil meer inzetten op zijn eigen streamingplatform Disney+. Disney is bij ons actief met de zenders Disney Channel, Disney Junior en National Geographic. Het is niet duidelijk wanneer die zullen verdwijnen.

Om meer te kunnen inzetten op zijn eigen streamingplatform Disney+, heeft Disney beslist om honderd van zijn internationale zenders te schrappen. De films en series die nu op die zenders worden uitgezonden, verhuizen naar het streamingplatform.

Wat met Disney Channel?

"Het merendeel van deze content zal migreren naar Disney+. Kijkers schakelen steeds meer over op online kijken en Disney wil die trend blijven volgen", zegt de CEO van Disney, Bob Chapek, tijdens een teleconferentie met de Amerikaanse zakenbank JP Morgan. De CEO wil dat zijn bedrijf de trein van het streamen niet mist. "We willen niet achteraan deze golf zitten, maar wel vooraan."

Bij ons heeft Disney de zenders Disney Channel, Disney Junior en National Geographic. Het is niet duidelijk wanneer deze zullen verdwijnen. "Maar voorlopig verandert er niets voor onze klanten", zegt Isabelle Geeraerts van Telenet. Vorig jaar werd Disney Channel al in het Verenigd Koninkrijk geschrapt. 

De mediareus komt niet toevallig vandaag met deze bekendmaking. Vorige week kondigden concurrenten WarnerMedia (met de populaire HBO Max) en Discovery aan dat ze een eigen streamingplatform gaan ontwikkelen. 

Meest gelezen