EK voetbalkoorts in Limburg stilaan voelbaar: van sensibiliseringscampagne tegen gokken tot Duivels Dorp

Over een kleine drie weken gaat het EK voetbal van start, al is dat met een jaar vertraging. En ook de Limburgse gemeenten pikken erop in. Zo lanceert de stad Hasselt een sensibiliseringscampagne tegen gokken en Hechtel-Eksel wordt omgebouwd tot één groot Duivels Dorp. 

Ook in Limburg wordt door voetballiefhebbers uitgekeken naar het EK. Dat start, met een jaar uitstel door corona, op vrijdag 11 juni met de openingswedstrijd in het Stadio Olimpico in Rome tussen Turkije en Italië. En op 12 juni spelen de Duivels hun eerste wedstrijd tegen Rusland. Omdat het tijdens een EK heel verleidelijk kan zijn om in te zetten op voetbalwedstrijden, lanceert de stad Hasselt een sensibiliseringscampagne tegen gokken. Vooral jongeren en leden van sportclubs durven wel eens gokken op de uitslagen van de wedstrijden, zo blijkt uit onderzoek. Daarom kregen alle sportclubs in Hasselt affiches over de campagne en morgenavond is er een online infoavond.

Hechtel-Eksel wordt Duivels Dorp

Ook in Hechtel-Eksel begint de voetbalkoorts te stijgen. De gemeente wordt de komende weken omgetoverd tot een Duivels dorp. Er worden  massaal Belgische vlaggen opgehangen en de etalages van de handelaars zullen door een artiest onder handen genomen worden. En er is ook een wedstrijd voor de inwoners: enkele uren voor de wedstrijden van de Rode Duivels kunnen ze op zoek gaan naar "De Goal", ergens in de gemeente. Wie de plek op de foto herkent en als eerste een bal in die goal trapt, krijgt een geschenkbon.

Meest gelezen