Elf mensen zonder papieren gevonden in vrachtwagen in Wilrijk

Op de R11 in Wilrijk zijn elf volwassen mannen afkomstig uit Eritrea gevonden in de laadbak van een vrachtwagen. De chauffeur, een Hongaar,  had een vermoeden dat er mensen in zijn vrachtwaren waren geklommen en belde de politie.

Vanochtend verwittigde een vrachtwagenchauffeur uit Hongarije de politie omdat hij vermoedde dat er mensen in zijn vrachtwagen waren geklommen. Ter hoogte van de R11 in Wilrijk heeft de politie de vrachtwagen aan de kant gezet. "Er bleken zich in de laadruimte inderdaad elf volwassen mannen uit Eritrea te bevinden", zegt Willem Migom van de Antwerpse politie op Radio 2 Antwerpen. "Ze zijn allemaal illegaal in ons land en worden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken."

De laatste stop zou vermoedelijk in Duitsland geweest zijn, de kans is reëel dat de elf mannen nog voor de Belgische grens in de vrachtwagen zijn geklommen, geeft Migom nog mee. 

Ook de federale gerechtelijke politie is op de hoogte gebracht om te onderzoeken of er sprake is van georganiseerde mensensmokkel. 

Meest gelezen