Suikerrock

Factory of Sweetness-festival in Tienen moet "feest van de bevrijding" worden

Suikerrock, het muziekfestival in hartje Tienen, is door de coronacrisis uitgesteld tot 2022. Maar de organisatoren hebben een alternatief bedacht. Factory of Sweetness wordt de kleine broer van Suikerrock, maar de organisatoren beloven dezelfde sfeer, gezelligheid en beleving.

De naam Factory of Sweetness is niet toevallig gekozen. "De naam dekt de lading volledig, want het evenement vindt plaats aan het T-center van de Tiense Suikerraffinaderij, net buiten het centrum van Tienen", vertelt organisator Walter Kestens. "Met de skyline van de fabrieksgebouwen als decor en een uitermate gezellige inkleding, is dit afgesloten privéterrein met zijn 185 jaar geschiedenis ideaal om drie dagen te genieten van wat ik het feest van de bevrijding noem", aldus Kestens.

Eén podium

Factory of Sweetness heeft één podium met per dag een andere muzikale richting, helemaal in de lijn van Suikerrock. De capaciteit van het terrein kan dynamisch aangepast worden, vooral om de bezoeker zoveel mogelijk ruimte en comfort te bieden. "Social distance zal op dat moment, zeker voor activiteiten in openlucht, iets uit de geschiedenisboeken zijn", stelt de organisator. 

Eerste namen binnenkort

De eerste namen voor Factory of Sweetness worden snel aangekondigd, en vanaf dan zullen tickets beschikbaar zijn.  "Het einde van de strijd tegen het coronavirus is in zicht", zegt Walter Kestens nog. "We kijken reikhalzend uit naar de zomer van 2022 voor een volwaardige editie van Suikerrock." En Kestens besluit met een oproep: "Hou het in de tussentijd veilig en gezond. En laat je zeker vaccineren, want dat is het ultieme ticket voor de terugkeer naar normaal!"

Meest gelezen