"Friends"-reünie vanaf 1 juni te zien in ons land op Streamz en Play4

De lang aangekondigde reünie van "Friends" zal vanaf dinsdag 1 juni in ons land te zien zijn op Streamz en Play4. Dat meldt Streamz in een persbericht. Dat is een kleine week na de première in de Verenigde Staten. De special was eerder uitgesteld door de coronapandemie.

De zes vrienden uit het New York van de jaren 90 delen lief en leed. Romances komen en gaan. Tussendoor gaan ze koffie slurpen in Central Perk of trouwen ze met elkaar. Zelfs al hebben ze een rotdag, -week, -maand of -jaar achter de rug, ze blijven elkaar steunen. Of zo klonk het toch 10 seizoenen en 236 afleveringen lang tijdens de begingeneriek van de populaire sitcom.

De special is geen echte aflevering van de populaire sitcom uit de jaren 90. Het gaat om een special waarbij de acteurs Jennifer Aniston (Rachel), Courteney Cox (Monica), Lisa Kudrow (Phoebe), Matt LeBlanc (Joey), Matthew Perry (Chandler) en David Schwimmer (Ross) samen met gastheer James Corden terugblikken op de 10 seizoenen die van de serie werden gemaakt.

In de special leest de cast samen scenario’s, testen ze elkaars geheugen met een quiz en delen ze geheimen vanop de set. Er komen ook verschillende andere acteurs langs die een kleinere rol hadden in de serie. Het gaat onder meer om Maggie Wheeler (Janice, ex van Chandler), Tom Selleck (Richard, ex van Monica), Elliott Gould (vader van Ross en Monica), Reese Witherspoon (Jill, zus van Rachel) en James Michael Tyler (Gunther, de barista van Central Perk). 

Er komen ook nog een hele reeks andere bekende gezichten langs die praten over welke impact de reeks op hen heeft gehad. Het gaat onder meer om voetballer David Beckham, zanger Justin Bieber, model Cindy Crawford, zangeres Lady Gaga, acteur Kit Harington en activiste Malala Yousafzai.

Voor de special zijn verschillende decors opnieuw gemaakt, hieronder herkent u de koffiebar Central Perk en het appartement van Monica en Chandler (op het einde dan toch), lees voort onder de foto's:

Het was een emotioneel weerzien op de set lieten de acteurs eerder vandaag weten in de ochtendtalkshow "Good morning America" op ABC. "Niemand had verwacht dat het zo emotioneel ging zijn", zei Courteney Cox (Monica). "Het ziet er echt uit hoe het was toen we de laatste dag vertrokken." Los van een aantal rekwisieten die sommige cast- en crewleden stiekem meegenomen hadden naar huis.

Matthew Perry (Chandler) was er naar eigen zeggen op voorbereid. "Ik wist dat het emotioneel ging zijn", geeft hij toe. Lisa Kudrow (Phoebe) heeft zich lang sterk kunnen houden. "Maar eens ik begon te huilen, kon ik niet meer stoppen.

De special moest normaal gezien vorig jaar ingeblikt worden, maar werd uitgesteld door de coronapandemie. "We wilden iets hoopvol brengen in een donkere tijd", zegt David Schwimmer (Ross) daarover. "Hopelijk gaan een jaar later de mensen er nog altijd van kunnen genieten."

2003 Getty Images

Meest gelezen