Jonas Hamers / ImageGlobe

Gedetineerde krijgt 2 jaar extra cel omdat hij Brugse cipier aanvalt 

Een gedetineerde van 31 krijgt nog eens 2 jaar extra cel bij zijn straf nadat hij in de gevangenis van Brugge een cipier heeft aangevallen. Zelf beweert hij dat hij is uitgelokt, maar zijn uitleg houdt weinig steek. 

Begin februari viel een gedetineerde van 31 een cipier aan in de gevangenis van Brugge. De cipier opende de deur van zijn cel om hem te begeleiden naar de wandeling. Maar hij werd meteen aangevallen. Op camerabeelden is te zien hoe de gedetineerde hem een kopstoot geeft en dan nog eens 3 vuistslagen, terwijl de cipier al op de grond ligt.

Warrige uitleg

Tijdens het proces kon de dertiger geen degelijke uitleg geven voor zijn gedrag. Hij beweerde dat hij de cipier kent van vroeger en dat hij de feiten heeft uitgelokt. Maar wanneer de rechter doorvroeg, hield zijn verhaal weinig steek. Hij werd dan ook veroordeeld tot 2 jaar en een boete van 800 euro. Hij moet de cipier ook een voorlopige schadevergoeding betalen van 1500 euro. Dat bedrag kan nog oplopen als een dokter oordeelt dat de schade eigenlijk nog groter is. De cipier is minstens nog tot eind volgende maand werkonbekwaam. Hij brak zijn neus en klaagt nog steeds over hoofdpijn.

Slechte reputatie

De dader staat bekend als gewelddadig. Hij liep onlangs nog 2 veroordelingen op en werd regelmatig overgeplaatst van de ene naar de andere gevangenis, waar hij dikwijls verbleef in een bijzonder veiligheidsregime. 

Meest gelezen