Foto Chloë Enghien

BELUISTER: Gentse supporter van Club Brugge vraagt vriendin ten huwelijk tijdens omstreden kampioenenviering

Tycho Beque uit Gent heeft zijn vriendin Chloë ten huwelijk gevraagd tijdens de omstreden overwinningsviering van de supporters van Club Brugge. Hij deed dat terwijl de televisiecamera's gericht waren op de vierende menigte: "Het was niet zo de bedoeling, maar waarom niet tonen aan heel België dat wij elkaar graag zien?"

Tijdens de veelbesproken kampioenenviering van Club Brugge, gebeurde er iets opmerkelijk. Supporter Tycho Beque was al een tijdje van plan om zijn vriendin ten huwelijk te vragen, en deed dat uiteindelijk tussen de vierende supporters: "Als Club Brugge kampioen kon spelen, ging ik haar vragen. Normaal gezien ging ik dat doen in het stadion zelf, maar dat kon natuurlijk niet." 

De kampioenenviering was het uitgelezen moment, zegt Tycho: "Het was wel niet de bedoeling om op televisie te komen, maar ik zag de camera's en dacht: waarom niet aan heel België laten zien dat wij elkaar graag zien?"

Waarom niet aan iedereen tonen dat ik mijn vriendin graag zie?
Supporter van Club Brugge Tycho Beque

Vriendin Chloë twijfelde niet en zei gelukkig onmiddellijk "ja". Het jonge koppel is een jaar en twee maanden samen. Tycho zelf was tot dan toe niet zo bezig met trouwen: "Maar Chloë heeft daar mijn gedachten wel over veranderd. Maar het is zeker niet van moeten," verzekert Tycho tijdens het middagprogramma van Radio 2 Oost-Vlaanderen.

Lees verder onder de foto van de verlovingsring.

Foto Chloë Enghien

Supporter sinds zijn 6 jaar

Tycho en zijn vriendin zijn allebei van Gent, maar ze supporteren toch voor Club Brugge. Zijn vroegere trainer zit daar voor iets tussen: "Ik ben op mijn 6 jaar beginnen voetballen. Mijn trainer was supporter van Club Brugge, en ik ben dat ook geworden, en ben dat gebleven." Zijn vriendin Chloë was supporter voor AAGent, maar door de liefde bekeerde zij zich tot de Brugse voetbalclub. 

Voor de reacties op de niet zo coronaveilige kampioenenviering heeft vriendin Chloë wel begrip: "Het was er heel leuk, maar het is dubbel. We hebben ons gezond verstand gebruikt en altijd ons mondmasker aangehouden."

Zal het jonge koppel het trouwfeest in de kleuren van Club Brugge doen? "Dat lijkt me wel een leuk idee", zegt Tycho nog. Hij hoopt in de zomer van 2022 te kunnen trouwen met zijn vriendin.

Meest gelezen