Laura De Neve uit Denderleeuw is profvoetbalster van het jaar: "Prijs voor de hele ploeg"

Laura De Neve uit Denderleeuw won gisteren de trofee voor profvoetbalster van het jaar.  De kapitein van de damesploeg van RSC Anderlecht kreeg het hoogste aantal stemmen van andere speelsters en coaches. "Het is de verdienste van de hele ploeg, want met Anderlecht hebben we een mooi seizoen achter de rug", vertelt De Neve.

Het waren niet de teamgenotes van De Neve, topschutter Tessa Wullaert of Laura Deloose die met de prijs aan de haal gingen, maar wel kapitein Laura De Neve. "Er hadden nog andere meisjes kunnen winnen", zegt ze.  "Ik had het hen ook zeker gegund, want ook zij verdienen zo'n prijs." 

De trofee zal mooi uitgestald worden in mijn living

Laura De Neve, profvoetbalster van het jaar

De Neve noemt het een fijne beloning: "Ik ben erg blij,  het is een mooie erkenning, zeker omdat mijn concullegas op mij gestemd hebben".  Een springplank naar het buitenland is het echter niet: "Ik zit goed in België en werk hier ook nog deeltijds, dus ik mag niet klagen." 

De trofee krijgt alvast een mooie plaats bij Laura thuis:" Ik ben net verhuisd naar Welle, een dorp bij Denderleeuw, mijn trofee krijgt een plek in de living, waar iedereen hem kan zien."

Meest gelezen