Erwin Christis

Nieuwe lichting ooievaars geboren in natuurgebied Maaseik

In het natuurgebied Tösch-Langeren in Maaseik is een nieuwe lichting ooievaars geboren. In februari raakte al bekend dat een mannetjesooievaar was geland in het nest van vrouwtje Lisa, die daar ieder jaar overwintert. 

Mooie beelden vanuit het natuurgebied Tösch-Langeren in Maaseik, want daar is ooievaar Lisa bevallen van haar jongen. In februari hoorden we al dat er een mannetjesooievaar geland was in haar nest. En daar zouden wel eens kindjes van kunnen komen ...

Conservator Francis Telen maakte zich in februari nog zorgen dat het nest niet stevig genoeg zou zijn voor het koppel en eventuele jongen en het misschien zou begeven. Maar de twee ooievaars waren duidelijk zeker van hun zaak. En intussen is hun nest gevuld met verschillende ooievaarsjongeren. 

Erwin Christis

Meest gelezen