Ultra's Genk

Politie onderzoekt beelden van supportersviering bij KRC Genk

In Genk onderzoekt de politie beelden van een viering aan het stadion van Racing Genk, na de match van zondag tegen Club Brugge. Het was geen officieel geplande viering, maar enkele honderden supporters waren toch samengekomen om de spelers van Genk te ontvangen. Op de beelden is te zien hoe veel supporters zich niet aan de coronaregels hielden. 

Nadat Racing Genk kampioen Club Brugge in de slotmatch had verslagen en daarmee een succesvol seizoen afrondde, werd de spelersbus aan het stadion opgewacht door honderden supporters. Die wilden op die manier hun appreciatie voor hun club tonen. Het was geen officieel geplande viering en daardoor waren er met politie of bestuur van de club ook geen afspraken gemaakt. Maar de supporters waren spontaan samengekomen, staken bengaals vuur aan en stonden te zingen en te dansen. 

(Lees verder onder de foto:)

Ultra's Genk

Spelers en trainer verschenen even op het balkon van het stadion en trainer Van den Brom sprak de supporters kort toe. De politie gaat de beelden nu bekijken. Want daarop is te zien dat veel supporters zich niet aan de coronamaatregelen hielden. Rivaal Club Brugge en ook het stadsbestuur van Brugge kregen afgelopen weekend nog veel kritiek omdat bij de massale kampioenenviering daar, ondanks duidelijke afspraken, toch heel wat coronaregels werden overtreden en er niet werd opgetreden. 

Meest gelezen