Is er een brandstichter aan het werk in Genk? Gerechtelijk lab onderzoekt 3 branden

De politie vermoedt dat er een brandstichter aan het werk is in Genk. Gisterenochtend brak op 3 adressen brand uit, in een veranda, op een terras en in een tuinhuis. Het gerechtelijk lab is de plaaten aan het onderzoeken en er wordt ook een branddetectiehond ingezet.

Gisterenochtend brak rond 5.40 uur brand uit in een veranda van een huis in de Frans Allardstraat. ’s Avonds rond 20 uur was er een gelijkaardige brand, op een terras van een woning in de Koning Albertstraat. En enkele uren later werden de brandweer en politie opgeroepen voor een derde brand, dit keer in een tuinhuis in de Venkellaan. 

Branddetectiehond

Niemand raakte gewond bij de branden en de schade bleef beperkt. Maar omdat de 3 branden verdacht veel op elkaar lijken, heeft de politiezone Carma het gerechtelijk lab gevraagd om de locaties te onderzoeken. Er wordt daarbij ook een branddetectiehond ingezet. Die kan onder meer nagaan of er brandversnellers gebruikt werden.

Meest gelezen