Scholen in Wellen mogen voorzichtig heropenen na corona-uitbraak

In Wellen kunnen basisschool De Bron en 't Laantje opnieuw opengaan, na een corona-uitbraak. De leerlingen testten gisteren negatief bij een tweede test. Ook het verenigingsleven kan opnieuw opstarten.

De leerlingen van 't Laantje in Ulbeek testten allemaal negatief. Een week geleden legden nog 20 kinderen een positieve test af. Toch kan die school pas volgende maandag heropenen omdat alle personeelsleden nog in quarantaine moeten blijven. "Het is een kwestie van overmacht", zegt burgemeester Els Robeyns (Vooruit). "Er zijn te weinig leerkrachten om les te kunnen geven." Een van de leerkrachten en een begeleider van de buitenschoolse opvang testten wel nog positief op COVID-19., maar deze personen zaten al geruime tijd in quarantaine en hun laatste contacten dateren van 12 dagen geleden.

Basisschool De Bron, waar vorige week ook verschillende leerlingen positief testten, kan donderdag weer openen. Enkele kleuterklassen zullen er wel nog met een opvangsysteem werken. 

Zeer hoge cijfers

Ook het verenigingsleven in Wellen kan stilaan weer hervatten. Een week geleden riep burgemeester Els Robeyns nog op om voorzichtig te zijn en kinderen niet naar buitenschoolse activiteiten buiten Wellen te sturen. Morgen kunnen de buitenschoolse activiteiten dus opnieuw plaatsvinden maar de burgemeester vraagt om waakzaam te blijven. "De cijfers zijn immers nog zeer hoog in onze gemeente", klinkt het.

Meest gelezen