Schoonmaakpersoneel ziekenhuizen voert actie voor coronapremie

Het schoonmaakpersoneel, dat in onderaanneming in de ziekenhuizen werkt, voert vandaag actie. Met een korte werkonderbreking vragen ze aandacht voor het feit dat zij nog geen coronapremie hebben gekregen. 

"Wij zijn al zes maanden bezig met dit probleem", zegt Koenraad Maertens van ABVV. "Het ziekenhuispersoneel kreeg deze premie toen toegekend, maar de mensen die de ziekenhuizen proper maken en ontsmetten zijn toen vergeten", stelt Maertens.

De actie vanmorgen in het Erasmusziekenhuis in Anderlecht en in andere ziekenhuizen is een gezamenlijk initiatief van ABVV en ACV. "Het schoonmaakpersoneel blijft duidelijk onzichtbaar voor de ministers. Daarom zullen zij zich zelf ook even onzichtbaar maken door een korte werkonderbreking", gaat Maertens verder. 

"Het schoonmaakpersoneel in onderaanneming is echt ontgoocheld. Ze verdienen weinig geld en presteren onder druk. Tegelijk wordt hun werk streng gecontroleerd. De mensen zijn ontzettend teleurgesteld dat ze vergeten zijn door de politiek. Onze beide vakbonden steunen hen dan ook volop."

Meest gelezen