provincie Vlaams-Brabant

Twee nieuwe 'icoonfietsroutes' moeten Vlaams-Brabant op de kaart zetten voor fietsvakanties

Toerisme Vlaanderen werkt, samen met de toeristische diensten van de vijf Vlaamse provincies, aan een aanbod van langeafstandsfietsroutes. Deze nieuwe icoonfietsroutes zijn thematische fietsroutes die Vlaanderen op de kaart moeten plaatsen als internationale topbestemming voor fietsvakanties. Twee nieuwe icoonfietsroutes in Vlaams-Brabant zijn klaar: de Groene Gordelroute en de Kunststedenroute.

De Groene Gordelroute is een parcours van 126 kilometer in de groene rand rond Brussel. Ze is ideaal voor een fietsvakantie van enkele dagen. Pittige hellingen worden bekroond met mooie vergezichten. Op het parcours liggen ook artisanale brouwerijen en biercafés.

Vlaams-Brabant sluit ook aan op de Kunststedenroute. Een parcours van 60 kilometer laat de fietser Leuven ontdekken, maar ook Tervuren. Vanuit Tervuren komt er later nog een aansluiting naar de Grote Markt in Brussel.

De icoonfietsroutes hebben een eigen uniforme bewegwijzering in twee richtingen. Toerisme Vlaanderen stond in voor de financiering van de nieuwe bewegwijzering. De provinciale toeristische organisaties stippelden de routes uit, plaatsen de borden op het terrein en zorgen voor het beheer ervan.       

Meest gelezen