Radio 2

Unizo protesteert tegen de komst van Jumbo supermarkt in Diksmuide

In Diksmuide is er protest tegen de komst van een Jumbo-supermarkt. Onder meer Unizo diende bezwaar in. De zelfstandigenorganisatie vindt een nieuwbouw aan de rand van de stad absurd, terwijl er in het centrum veel panden leeg staan. 

Unizo, de Unie van Zelfstandige Ondernemers, dient bezwaar in tegen de komst van een Jumbo-warenhuis. Er loopt een aanvraag om een vestiging van de Nederlandse keten te bouwen in de Woumenweg. Maar Unizo vindt dat dus een slecht idee. 

Volgens Unizo zijn er al voldoende supermarkten aan de rand van de stad en zou de vestiging van Jumbo weinig meerwaarde betekenen. Bovendien is het volgens Unizo absurd om een nieuwbouw te plaatsen, terwijl er heel veel winkelpanden leeg staan. "Zeker in het centrum staat er op dit ogenblik heel veel leeg", zegt Philippe Libeert van de lokale Unizo-afdeling, "ook grote winkelruimtes. En we vinden dat die eerst moeten opgevuld raken voor er nog veel wordt bijgebouwd in de rand". 

Meest gelezen