BEKIJK - Volledige school met 3.000 leerlingen op schooluitstap naar Walibi: "50 bussen rijden hele dag op en af"

3000 jongeren zullen vandaag voor het eerst in lange tijd op schooluitstap gaan. Het gaat om alle leerlingen van het Heilig-Hartinstituut Heverlee en Kessel-Lo. Die worden allemaal vervoerd per bus naar Walibi. 

"Het vraagt een strakke organisatie om al onze 3000 leerlingen naar Walibi in Waver te krijgen", vertel adjunct-directeur Lieve Smeulders van het Heilig-Hartinstituut. "We moeten rekening houden met de klasbubbels en kunnen dus niet twee klassen in één bus zetten. Daarom zullen er gedurende de  hele dag 50 bussen heen en terug rijden." 

Bekijk het verslag uit "Het journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Die bussen halen ze onder andere bij het Limburgse autocarbedrijf De Zigeuner, maar ook bij Pelikaancars uit Tielt-Winge. Rudy Bruyndonckx is één van de buschauffeurs van Pelikaancars die de leerlingen brengt."We rijden vanuit ons bedrijf met 15 bussen. Ik moet zelf drie keer heen en terug rijden van Heverlee naar Waver." Bruyndonckx hoopt dat de kinderen uitgelaten zijn, "want het is al lang geleden dat ze nog eens met de school op pad zijn geweest."

Ook voor Bruyndonckx is het lang geleden dat hij nog op pad is geweest. "Het is een lange, stille periode geweest. Begin mei zijn we langzaamaan opnieuw begonnen en nu draaien we weer op volle toeren. Na zo lang te hebben stilgezeten, is het een verademing om weer achter het stuur te kruipen."

Beluister hier het gesprek met Bruyndonckx:

Leerlingen Andreas, Emma en Matteo uit Bierbeek kijken er alvast naar uit. De twee broers en hun zus gaan vandaag alle drie mee op schoolreis. "Het is plezant dat het eindelijk weer kan", vertelt Andreas, de oudste broer die in het vijfde middelbaar zit. "Ik heb er zelfs over gedroomd", onthult Matteo, die in het eerste middelbaar zit. "Over de nieuwe attractie in Walibi. Alleen viel ik er in mijn droom van af, dus ik hoop dat dat in het echt niet gebeurt."

Beluister hier de reportage over het bezoek van de scholieren van het Heilig Hart Instituut Heverlee aan pretpark Walibi.

Meest gelezen