James Arthur Photography

Aalsterse carnavalsvakbond vraagt dat ook de kleine carnavalsgroepen mee mogen overleggen over editie 2022

De overkoepelende vereniging van Aalsterse carnavalsgroepen doet op sociale media een oproep aan burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) om àlle carnavalsgroepen te betrekken bij het overleg over het carnaval van volgend jaar. Dat zou kunnen als de vakvereniging zelf mag spreken in naam van alle groepen. Maar nu zijn de winnende groepen van de 2 vorige edities er ook bijgevraagd. "Jammer," vindt de vereniging, "we willen vermijden dat er verdeedlheid komt tussen de groepen."

De overkoepelende vakvereniging van Aalsterse carnavalsgroepen, Carnavalist tot in de kist,  wil graag zelf overleggen in naam van alle geregistreerde carnavalsgroepen over de editie van volgend jaar. De burgemeester overlegt samen met het feestcomité en een kleine afvaardiging van Carnavalist tot in de kist, over het komende carnaval. Dit jaar heeft de burgemeester de 6 winnende groepen van de 2 jongste carnavalsedities ook rond de tafel gevraagd.  

David Steppe, bestuurslid van vzw Carnavalist tot in de kist, vindt dat jammer. Er lopen een 70-tal groepen mee in de carnavalstoet. Steppe vindt dat die nu niet op een gelijke manier vertegenwoordigd zijn. "En de losse groepen zijn ook niet vertegenwoordigd. We hadden liever gehad dat wij als vertegenwoordiger van alle geregistreerde groepen waren uitgenodigd. Dan met feedback naar die groepen konden toegaan en terugkomen met een gezamenlijk statement naar de burgemeester."  

Iedereen gelijk

Steppe begrijpt dat de burgemeester in een onlinevergadering geen 70 mensen kan uitnodigen. Maar alleen de winaars van de kleine, middelgrote en grote wagens van de 2 vorige edities, lijkt hem niet eerlijk. "Het is belangrijk dat alle groepen hun zeg hebben, want het komende carnaval moet voor alle groepen leefbaar zijn. Er zijn verschillende groepen die het financieel moeilijk hebben. We hebben anderhalf jaar geen inkomsten kunnen vergaren." Het overleg over carnaval staat vrijdag op de agenda. 

Meest gelezen