Radio 2

Alerte man uit Leke redt zijn gezin uit woningbrand

In Leke, bij Diksmuide, heeft een man afgelopen nacht zijn tienerzoon, zijn schoonmoeder en zijn huisdieren gered uit een woningbrand. Hij was wakker geworden nadat hij geknetter had gehoord. 

De man werd wakker rond 3.45 uur door een vreemd lawaai, maar toen hij beneden in huis ging kijken, zag hij niks. Pas toen hij terugkeerde nadat het rookalarm afging, zag hij rook en vuur in de keuken. Hij maakte meteen zijn tienerzoon wakker en hielp ook zijn schoonmoeder het huis uit, die in een rolstoel zit. Toen zij veilig waren, ging hij terug binnen voor de huisdieren. Ondertussen kwam de brandweer ter plekke. Zij kregen het vuur snel onder controle.

Veel rookschade

Uiteindelijk bleek de schade aan het huis nog goed mee te vallen. De brand heeft enkel in de keuken gewoed. In de rest van het huis is er vooral rookschade. Daardoor is het tijdelijk onbewoonbaar. Het wordt enkele dagen poetsen vooraleer alles weer in orde is. Het vuur is ontstaan in de buurt van een koelkast. Wat er precies is fout gelopen is nog niet duidelijk.

Meest gelezen