Atheneum Maaseik organiseert drive-in proclamatie voor laatstejaars

In Maaseik komt er een drive-in om de laatstejaars uit te wuiven. Scholen kunnen op het einde van dit schooljaar proclamaties organiseren, want er zijn richtlijnen uitgewerkt. Binnen mogen wel slechts 50 mensen aanwezig zijn. Buiten is het aantal onbeperkt. 

Goed nieuws voor de laatstejaars, want de proclamaties kunnen doorgaan. Er zijn richtlijnen uitgewerkt samen met de experts en de Vlaamse Scholierenkoepel. Bij proclamaties binnen mogen slechts 50 mensen aanwezig zijn, maar buiten is het aantal onbeperkt, zolang er tussen de klas- of gezinsbubbels anderhalve meter afstand kan bewaard worden. 

Atheneum Campus Van Eyck in Maaseik organiseert een drive-in op de markt van Maaseik. Directeur Daisy Merlo is blij dat ze dit kunnen doen voor hun leerlingen. "Alle ouders komen met de wagen aangereden, in hun gezinsbubbels. De leerlingen worden per klas geproclameerd en ze krijgen een glaasje achteraf om te toosten. We delen ook goodiebags uit met een glaasje cava voor de ouders, zij kunnen alles volgen via een radiofrequentie in de auto." Om iedereen samen in een zaaltje uit te nodigen, daarvoor is de groep te groot. En iedereen buiten, daarvoor is het Belgische weer te onbetrouwbaar.

We halen eruit wat erin zit, in dit coronajaar. We maken er het beste van!

En als iets werkt, dan is het voor herhaling vatbaar. Vorig jaar is de proclamatie op een soortgelijke manier georganiseerd. "Dat was heel fijn, met echte kippenvelmomenten", zegt Merlo. "Het hele lerarenteam is heel enthousiast. We halen eruit wat erin zit, in dit coronajaar. We maken er het beste van!"

Meest gelezen