Videospeler inladen...

Dierenbescherming Mechelen start crowdfunding omdat ze in 1 klap 68 verwaarloosde honden opvangt: "Slapeloze nachten"

De Dierenbescherming Mechelen heeft in één klap 68 honden moeten opvangen. De cane corso's, een Italiaans ras, zaten bij een fokker in Booischot die niet meer voor hen kon zorgen. Ze hebben heel wat medische verzorging en begeleiding nodig. Het opvangcentrum start een crowdfunding op om het financiële plaatje rond te krijgen.

De Dierenbescherming Mechelen had gisteren een afspraak met een hondenfokker in Booischot die het niet meer zag zitten om voor zijn dieren te zorgen. "Eens we daar met de politie aankwamen, hadden we al snel door dat de dieren er erger aan toe waren dan we verwacht hadden en hebben we beslist om de allerjongsten er meteen weg te halen. En nu zitten we in één klap met 68 honden in ons opvangcentrum", zegt Wendy Kerselaers van Dierenbescherming Mechelen. Het gaat om het Italiaanse ras "cane corso", dat zijn geen kleine honden.

Veel honden hebben cherry eyes, zien slecht en hebben pijn. Ze moeten geopereerd worden

Wendy Kerselaers van Dierenbescherming Mechelen

"We zijn blij dat we de dieren een betere start kunnen geven. Vele zijn er slecht aan toe en hebben medische problemen, zoals cherry eyes waaraan ze geopereerd moeten worden. Ze zien slecht en hebben pijn. We gaan op die 68 honden ook gedragstesten moeten doen, dat is gigantisch veel werk. We maken ons zorgen over hoe we dat praktisch maar ook financieel moeten bolwerken. Normaal hebben we tussen de 30 en 40 honden in ons opvangcentrum. Nu zijn het er in één klap 68. Dat is serieus slikken en een financiële nachtmerrie, gezien de toestand waarin de honden zich bevinden", aldus nog Kerselaers. (Lees verder onder foto)

Dierenbescherming Mechelen

Omdat de man vrijwillig afstand heeft gedaan van de honden, komt de Vlaamse overheid niet tussen. Die komt enkel tussen als de afstand gedwongen is, maar dat is nu dus niet het geval. "Ik vermoed dat we een crowd funding zullen moeten opstarten om dit te kunnen bekostigen", zegt Kerselaers. "Vandaag krijgen de honden een dagje rust, morgen gaan we ermee naar de dierenarts en daarna proberen we ze te verdelen onder verschillende opvangcentra. Dat wordt puzzelen. Waarschijnlijk volgen er nog heel wat slapeloze nachten" aldus een bezorgde Kerselaers. Wie de crowdfunding wil steunen, kijkt best op de website van Dierenbescherming Mechelen.

Meest gelezen