Gemeente Maasmechelen niet op de hoogte van verhuizing jeugdspelers Patro naar Sportpark

Patro Eisden wil in september de jeugdvoetballers verhuizen naar het gemeentelijk sportpark. Maar eigenaardig: de gemeente zelf is niet op de hoogte. De plannen zijn al 10 jaar oud klinkt het daar maar er is daarover de laatste tijd geen communicatie meer geweest.  

Patro Eisden wil in september de jeugdvoetballers verhuizen naar het Sportpark. Daarmee neemt de club afscheid van de historische terreinen aan de Louis Mercierlaan. De plannen zijn al 10 jaar oud. Maar de verklaring van Patro Eisden om de jeugd naar het gemeentelijk sportstadion over te hevelen, is genomen zonder overleg met de gemeente. 

"Ik heb het zelf ook maar gelezen op de facebookpagina van Patro", zegt schepen van sport Romain Hamers. "Maar met mij heeft nog niemand contact opgenomen. Het gaat natuurlijk over de jeugd en daar zijn wij als gemeente ook bij betrokken maar voorlopig weten we nog van niets."

Er is al tien jaar niet meer geïnvesteerd in de historische terreinen aan de Louis Mercierlaan

Bestuur Patro Eisden

Jarenlang is er niet meer geïnvesteerd in de oude jeugdterreinen omdat de gemeente geld wou vrijhouden voor de bouw van een nieuw jeugdcomplex aan het Sportstadion. Maar omdat de vrees was dat de toenmalige Chinese voorzitter Woo met de noorderzon én het geld zou verdwijnen, werden die plannen on-hold gezet. Ook het sportcomplex dat de latere eigenaar Azimi wou bouwen, was een brug te ver voor de gemeente. Zo is er jarenlang niets gebeurd. Maar de plannen én het geld waren er wel. 

Voluit gaan voor de jeugd

De laatste tijd was er wel een leegloop bij de jeugd van Patro Eisden. Zo'n 90 jeugdspelers waren vrij en op zoek naar een andere club. Dat had enerzijds te maken met corona maar anderzijds met de mislukte overname door de laatste eigenaar Davenport. Maar het nieuwe bestuur van Patro wil nu voluit voor de eigen jeugd gaan, daarom komt er ook een reorganisatie.

 

Meest gelezen