Gemeentelijke Basisschool Tervuren wil lessen vroeger laten beginnen

De Gemeentelijke Basisschool in Tervuren wil de school 's morgens 20 minuten vroeger laten beginnen. Dat wil zeggen dat de school voortaan zou starten om 8.30 uur in plaatse van 8.50uur. Maar dat zien de meeste ouders niet zitten.

Vanaf volgend schooljaar wil de Gemeentelijke Basisschool in Tervuren 20 minuten vroeger beginnen met de schooldag. Heel wat ouders zien die nieuwe schooluren niet zitten omdat ze zich dan moeten reorganiseren en omdat ze dan in het drukke verkeer terechtkomen. "We hebben begrip voor de ouders", zegt schepen van Onderwijs Kristina Eyskens. "Een aanpassing van schooluren heeft een impact op het dagelijkse leven van heel wat gezinnen."

We gaan luisteren naar de bezorgdheden van de ouders 

schepen Kristina Eyskens

De schepen van onderwijs gaat daarover vanavond samenzitten met de ouders. "We gaan in dialoog met de ouders", vertelt schepen Eyskens. "We gaan er in de komende weken en maanden alles aan doen om de overgang naar die nieuwe schooluren vlot te laten verlopen. We gaan aan de ouders zo goed mogelijk proberen uit te leggen waarom die beslissing genomen is. We gaan ook luisteren naar hun bezorgdheden en kijken hoe we daar kunnen aan tegemoetkomen."

Meest gelezen