Gent maakt extra parkeerplaatsen voor bakfietsen: "Zowel in het centrum als in buurten"

De stad Gent gaat extra parkeerplaatsen vrijmaken voor mensen met een bakfiets. Er was daarvoor veel vraag bij bakfietsershouders in Gent, want het aantal bakfietsen in Gent is de laatste twee jaar verdubbeld. "We bekijken hoe we het aantal parkeerplaatsen voor bakfietsen kunnen vergroten en waar we dat best doen", zegt schepen voor Mobiliteit, Filip Watteeuw (Groen).

In Gent komt er extra plaats om bakfietsen te parkeren. Volgens een jaarlijkse fietsentelling van het Gents Milieufront is het aantal bakfietsen op twee jaar tijd bijna verdubbeld. Volgens het Mileufront is er dan ook nood aan extra parkeerplaatsen en aan plaats om de bakfiets even achter te laten. Schepen voor Mobiliteit, Filip Watteeuw (Groen), geeft toe dat er nog werk aan de winkel is: "We zijn er inderdaad nog lang niet. Ik denk dat er nog meer stallingen voor buitenmaatse fietsen zullen nodig zijn."

Aantal parkeervakken vergroten

De stad zal in de toekomst zorgen voor meer plaatsen voor bakfietsen en andere grotere fietsen. "We bekijken hoe we het aantal fietsparkeervakken en nietjes voor bakfietsen kunnen vergroten en waar we dat het best doen", zegt Watteeuw.

De stad heeft, naar eigen zeggen, al nagedacht over het lot van de Gentse bakfietser. "Ook bij het ontwerpen en de bouw van de toekomstige fietsparkings in het centrum van de stad, maar ook in de buurtfietsstallingen gespreid over de hele stad, zal hier rekening mee worden gehouden."

Meest gelezen