Crowdfunders redden Blues Peer op enkele uren tijd: nu al meer dan 100.000 euro opgehaald

60.000 euro als startkapitaal was het doel om volgend jaar een nieuwe versie van het bluesfestival in Peer uit de grond te kunnen stampen. Na een halve dag staat er al meer dan 100.000 euro op de teller en daar komt nog altijd geld bij. De crowdfundingsactie is dus een groot succes en Blues Peer krijgt dus een doorstart in 2022. 

Een tijdlang hing de toekomst van het Bluesfestival in Peer aan een zijden draadje. Tot enkele fervente muziekliefhebbers en organisatoren van andere muziekfestivals de handen in elkaar sloegen. "Het gaat om muzikaal ergoed", vonden ze en daarom zetten ze een crowdfundingactie op. 

Hoe nauw het muzikale verleden van onze provincie de Limburgers aan het hart ligt, dat is deze voormiddag duidelijk gebleken. Voor een doorstart van Blues Peer met opnieuw een editie in 2022 was behoorlijk wat geld nodig maar de Limburgse muziekliefhebbers lieten zich niet smeken en deden gretig een duit in het zakje. Het streefdoel van 60.000 euro werd intussen vlotjes overschreden. 

Dit hadden we niet durven dromen, het is een overweldigend succes!

initiatiefnemer Jan Bas

"Dit is boven verwachting", zegt Jan Bas, een van de initiatiefnemers om Blues Peer een doorstart te geven. "We hoopten het geld eind deze week samen te hebben en hadden een plan om in de loop van de week nog extra promotie te maken. Maar dat blijkt zelfs niet nodig."

Blues Peer Buddy voor het leven

Wie een gulle schenking deed voor de doorstart van Blues Peer,  zag dat beloond met een ticket voor het leven en heel wat muziekliefhebbers hadden daar duidelijk oren naar want vanochtend waren die tickets al helemaal uitverkocht. 

Maar iedereen die financieel steunt wordt automatisch  Blues Peer Buddy voor het leven. De Buddies worden op de festivalweide vereeuwigd, en kunnen genieten van een aantal privileges, voordelen, kortingen en acties.

 

Meest gelezen