Pixabay

Meer dan 1 miljoen euro voor aanleg van een nieuw hockeyveld in Verrebroek

Gemeente Beveren trekt 800.000 euro uit voor de aanleg van een nieuw hockeyterrein in deelgemeente Verrebroek. De hockeyclub zelf legt ook nog meer dan 200.000 euro bij. "Veldhockey is een club die nog niet actief was in het sportieve Beveren, maar ze hebben ondertussen 200 leden dus een gepast terrein is nodig", zegt schepen van Sport Katrien Claus (CD&V). 

De aanleg van het nieuwe hockeyveld in Verrebroek, bij Beveren, zou in totaal meer dan 1 miljoen euro kosten. In Beveren is er nog geen hockeyterrein en daarom investeren ze in een waterbased veld. "Op het terrein moet er altijd een laagje water staan en dat wordt geregeld met speciale pompen", legt Katrien Claus (CD&V), schepen van sport, uit. "Vanuit de Koninklijke Belgische Hockey Bond wordt dat verplicht, anders is het niet geldig om daar competitief op te spelen."

Een uitdaging

Voor Beveren is het dus een uitdagend project, het aanleggen van een hockeyterrein. "Wij hebben een studiebureau aangesteld, want als gemeente hebben wij er geen ervaring mee. Ook voor het studiebureau is het afwachten", geeft Claus mee. "Maar de hockeyclub is bereid om alles mee te helpen dragen, ook op financieel vlak." Tegen september zou het veld af moeten zijn. 

Meest gelezen