Mobiele sporthal Vilvoorde trekt van de ene wijk naar de andere

In de wijk Houtem in Vilvoorde staat een mobiele sporthal met verschillende sportmogelijkheden. En deze zomer zal die mobiele constructie van de ene wijk naar de andere rijden. 

Op het Rodenbachplein in de Vilvoordse wijk Houtem staat een mobiele sporthal met klimrekken, ping pongtafels, fitnesstoestellen en mini-voetbalveldjes."Het sportaanbod valt in de smaak, vooral bij de jongeren. Zij komen hier meteen na school sporten", vertelt schepen van Jeugd Moad El Boudaati. "Maar we richten ons op mensen van alle leeftijden die graag een workout willen doen, het is een ideale manier om in beweging te blijven." 

Iedere maand andere locatie

Binnenkort gaat de mobiele sporthal op tournee door Vilvoorde. "De bedoeling is dat we om de maand van locatie veranderen", zegt El Boudaati. "Op die manier willen we de wijken waar er weinig aanbod is, toch iets bieden. En dan kunnen we ook uittesten of een bepaalde locatie werkt voor de mobiele sporthal. Als de locatie heel veel volk aantrekt, kunnen we overwegen om te investeren in een permament sportaanbod."

Bij het begin van de zomer trekt de mobiele sporthal naar de Europabrug in Vilvoorde, en daarna zijn de andere wijken aan de beurt zoals Peutie en Koningslo. 

Meest gelezen