Radio 2

Nieuwe brandweerkazerne van Kaprijke heeft een groot voordeel: "We zijn sneller ter plaatse"

De brandweer van Kaprijke werkt vanuit een nieuwe kazerne en dat heeft enkele voordelen. Door de nieuwe locatie kan de brandweer onder andere sneller uitrukken op de N49. "Op deze manier is het een stuk aangenamer werken", zegt verantwoordelijke Patrick Goossens.

De brandweer van Kaprijke is verhuisd naar een nieuwe kazerne, in de Molenstraat. De kazerne ligt er centraler en de brandweerlieden zijn dus vlugger ter plaatse bij een interventie. "De ligging is echt perfect. Als we uitrukken zitten we meteen op de N456, en zo kunnen we snel naar de N49", zegt verantwoordelijke Patrick Goossens. "Door de betere ligging merken we nu al dat er minder tijd zit tussen het moment dat de vrijwilliger opgeroepen worden, en het moment dat de eerste brandweerwagen hier vertrekt."

Voor mensen die de oude kazerne kennen, is dit de hemel op aarde

Verantwoordelijke Patrick Goossens

Ook in de kazerne zelf gaat alles sneller. De slagboom gaat automatisch open voor de wagens en de kleedkamer is vlak bij de ingang, dat zijn seconden die gewonnen worden. "Het is een stuk aangenamer werken. Vooral de mensen die onze oude kazerne kennen, zullen dit moeten beamen dat dit de hemel op aarde is."

Vrijwilligers gezocht

Dat een gemeente als Kaprijke een nieuwe kazerne krijgt, is belangrijk. "We zijn binnen onze zone de enige post die in het noorden ligt, boven de E34. Daardoor opereren wij eigenlijk tot aan de Nederlandse grens. Deze post is dus zeker verantwoord."

De nieuwe kazerne heeft 1,8 miljoen gekost. De brandweer in Kaprijke heeft al 25 vrijwilligers, maar ze zoeken nog 5 tot 7 extra vrijwilligers die de rangen willen vervoegen. "Met de nieuwe kazerne kunnen we die misschien wel vinden", maakt Goossens zich sterk.

Meest gelezen