Nieuwe metrostellen vervoersmaatschappij MIVB in Brussel kunnen rijden zonder chauffeur

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB stelt vandaag haar nieuwe metrostellen voor die kunnen rijden zonder chauffeur. Het is een primeur voor ons land. De eerste zelfrijdende metrostellen zullen in de loop van de zomer in dienst genomen worden. Echt rijden zonder chauffeur is voor later. 

"Deze nieuwe metrostellen zullen in de toekomst automatisch rijden", vertelt directeur van de MIVB, Brieuc de Meeûs. "We hebben er 43 besteld waarvan de eerste 22 binnen de twee jaar geleverd zullen worden. Het gaat om een investering van 400 miljoen euro. De frequentie op die lijnen zullen we ook kunnen opvoeren. Binnenin is het een fantastisch design. Er is ook rekening gehouden met het comfort van de reiziger."

Meer staanplaatsen

"Het is even wennen zeker wat het interieur betreft, maar het ziet er goed uit", vertelt een reiziger. "Aan de binnenkant zijn er meer bruine en gouden tinten. En het lijkt alsof er minder zitplaatsen zijn, maar de capaciteit is groter dus er zijn meer staanplaatsen. En dat zal winst opleveren, vooral tijdens de spitsuren."

Meest gelezen