Archieffoto

Hotelschool Gent geeft kwaliteitslabels aan oud-leerlingen met een zaak

Bij de Hotelschool van Gent kunnen oud-leerlingen vanaf vandaag een gevelbord aanvragen, om aan hun zaak te hangen. Dat is een bord waarop staat dat de chef of eigenaar van de zaak afgestudeerd is aan de Hotelschool Gent. "Het is een manier om de school naar voren te schuiven en geeft een signaal naar leerlingen: volg je dromen", vertelt Jannes Deduytschaever, chocolatier en oud-leerling. 

Het eerste gevelbordje van de Hotelschool Gent zal bij chocolatier Jannes Deduytschaever opgehangen worden, aan zijn zaak dichtbij het Gentse Belfort.  Hij studeerde zelf aan de Hotelschool en startte een jaar geleden zijn eigen zaak op. "Het gevelbord is een mooie vorm om te tonen dat ik trots ben om van de Hotelschool van Gent te komen: ik heb daar mijn stiel geleerd en daar ben ik fier op", zegt Deduytschaever. 

Aan leerlingen toont het dat door je hard in te zetten, je een mooie zaak kan uitbouwen

Jannes Deduytschaever, chocolatier en oud-leerling

Creativiteit voorop

Zo'n bord aan je gevel is als zaakvoeder belangrijk, om te tonen waar je je kunnen hebt geleerd. "Hotelschool Gent is een school waar ook creativiteit aan bod komt, naast het volgen van en houden aan recepten, boekjes en regels", geeft Jannes Deduytschaever mee. "Ik heb daar mijzelf kunnen ontplooien en alles wat ik er geleerd heb, heeft mee bepaald hoe ik vandaag te werk ga." 

kasto80

Meest gelezen