Pastoor Grimbergen blijft misvieringen via internet uitzenden, ook als kerken weer open mogen

Pastoor Johan Goossens van Grimbergen wil misvieringen via het internet blijven uitzenden, ook al zijn vieringen met publiek opnieuw toegelaten vanaf 9 juni. Het is belangrijk dat mensen die in het woonzorgcentrum wonen of die niet in de kerk geraken de mis kunnen blijven volgen, zegt de pastoor. 

Vanaf 9 juni mogen er weer mensen naar de kerk. Pastoor Johan Goossens van Grimbergen is blij dat hij opnieuw mensen mag ontvangen in zijn abdijkerk. De voorbije maanden werden de misvieringen via het internet uitgezonden vanuit de abdijkerk en de pastoor wil dat blijven doen, ook na de versoepelingen. 

Op zoek naar vrijwilligers

Pastoor Goossens wil de technische ploeg bedanken die al maanden zorgt voor de livestreaming van de misvieringen via Facebook en YouTube. En hij is nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het tot stand komen van die online misvieringen. Want hij wil ook in de toekomst vieringen blijven live streamen met een vaste installatie die in de abdijkerk wordt geïnstalleerd. “De bedoeling is dat mensen die in een woonzorgcentrum verblijven of mensen niet meer tot aan de kerk geraken omwille van gezondheids- of ouderdomsproblemen de eucharistieviering rechtsreeks vanuit de abdijkerk kunnen volgen”, zegt Johan Goossens. “Momenteel loopt er een proefproject met het woonzorgcentrum Heilig Hart in Grimbergen. In de toekomst zal dit ongetwijfeld nog worden uitgebreid.” 

Wie interesse heeft om te helpen bij het live streamen van de misvieringen, kan contact opnemen met Johan Goossens of met het parochiesecretariaat in Grimbergen. 

Meest gelezen