Videospeler inladen...

BEKIJK: Drie everzwijnen gered uit Albertkanaal in Beringen

Vanochtend hebben brandweer en politie drie everzwijnen uit het Albertkanaal in Beringen gehaald. Er werden minstens vijf everzwijnen gespot. Twee konden op eigen kracht uit het water geraken, de andere dieren hadden hulp nodig. 

De brandweer van Beringen kreeg deze ochtend de melding dat er everzwijnen zaten in het Albertkanaal in Beringen. Twee dieren konden zelf uit het water raken. Een ander everzwijn werd aan de brug van Tervant op de oever geholpen door de politie, maar werd even later aangereden op de Beverlosesteenweg. De brandweer en het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek konden het dier uiteindelijk vangen. 

Een vijfde everzwijn werd gered door de duikersploeg van de brandweer van Heusden-Zolder. Later werd ook nog in Lummen een everzwijn in het kanaal gezien. 

De laatste tijd worden er trouwens steeds meer everzwijnen gespot in het westen van Limburg.

HANS PUT

Meest gelezen