"Wij willen niets aankondigen wat we misschien weer moeten annuleren", Sfinks Mixed hoopt dat ministerieel besluit voor de zomer er nu ook snel is

De organisatie van het Sfinks Mixed festival in Boechout hoopt dat het snel duidelijk wordt of ze iets gaan kunnen organiseren deze zomer. Het ministeriële besluit over de versoepelingen vanaf juni is nu klaar, maar dat voor de zomer is er nog altijd niet. Daarin zullen de voorwaarden staan, die vervuld moeten zijn op evenementen. "Er zijn nog veel vragen", klinkt het bij de organisatie van Sfinks Mixed op Radio 2 Antwerpen.

De organisatie werkt volop aan een alternatief voor het Sfinks Mixed festival. Dat vindt normaal het laatste weekend van juli plaats in Boechout en brengt wereldmuziek vanuit alle windstreken. Het is een gratis festival en dankzij een programma voor kinderen is het ook heel populair bij jonge gezinnen. Normaal trekt het zo'n 25.000 bezoekers per dag.

Op dit moment plant de organisatie zes minifestivals, gedurende zes weekends in juli en augustus voor zo'n 2.500 bezoekers. "Maar we willen niets aankondigen, om het daarna misschien weer te moeten annuleren", zegt organisator Patrick De Groote. "Ons festival is gratis en wij moeten dus de nodige drank en eten kunnen verkopen om uit de kosten te geraken."

Ons festival is gratis en wij moeten dus de nodige drank en eten kunnen verkopen

Er werd eerder aangekondigd dat evenementen vanaf juli mogelijk zullen zijn voor 2.500 mensen buiten, als er genoeg mensen gevaccineerd zijn en het aantal patiënten op intensieve verzorging voldoende gezakt is. Maar het officiële reglement, het ministerieel besluit, is er nog niet. 

"Zolang dat er niet is, is het voor ons toch onduidelijk of er in juli al gefeest mag worden", zegt De Groote. "Gaan mensen mogen rechtstaan en dansen? Mogen er bij de podia ook horeca en bars geplaatst worden? Moeten er sneltests of zelftests gebeuren? Of gaan mensen met een coronapaspoort moeten komen? En vanaf welke capactiteit gaat dat dan moeten. Er zijn dus nog veel vragen."

Meest gelezen