Van reisagente naar vaccinatievrijwilliger: "Om zo snel mogelijk uit de crisis te geraken"

Anneke Guttermann uit Gingelom is momenteel vrijwilliger in de vaccinatiecentra van Hasselt en Sint-Truiden. Maar haar hoofdjob is eigenlijk reisagente. Door corona is ze nu al meer dan een jaar technisch werkloos. En daardoor had ze ruimschoots de tijd om vrijwilliger te worden. "Ik wil me nuttig maken", zegt ze.

"Vaccinatie is de enige oplossing om zo snel mogelijk uit de crisis te geraken", zegt Anneke Guttermann. Ze is vrijwilliger in de vaccinatiecentra van Hasselt en Sint-Truiden. "Als ik mijn steentje kan bijdragen om deze crisis zo snel mogelijk op te lossen, is dat zeker positief. Het geeft mij ook het gevoel nuttig te zijn én bovendien heb je veel sociale contacten, met mensen die ik ken of helemaal niet ken. We hebben vaak heel leuke gesprekken. Mensen zijn ook heel dankbaar en geven ons af en toe complimentjes en dat doet altijd deugd", zegt Anneke.

(lees verder onder de foto)

"Wat ik zoal doe als vrijwilliger?", gaat Anneke verder. "Ik heb eigenlijk al vanalles gedaan: registratie, triage, steward, op de parking de mensen de weg wijzen, ... . Je kan je jobs trouwens kiezen. Ik heb me eigenlijk voor bijna alles opgegeven", lacht Anneke. "Behalve spuitjes zetten want dat kan ik niet." 

"Maar het is op de eerste plaats onze taak de mensen gerust te stellen. Want ze zijn vaak een beetje zenuwachtig bij de eerste vaccinatie. Maar ze merken heel snel hoe vlot alles gaat. De doorlooptijd, van inschrijving tot vaccin, duurt meestal maar 5 minuten."

Hoe graag ik ook vrijwilliger ben,  ik hoop toch zo snel mogelijk weer fulltime reisagente te kunnen worden

Anneke Guttermann

"Maar ik wil toch het liefst zo snel mogelijk weer op kantoor, in het reisbureau werken", besluit Anneke. "Want dat doe ik natuurlijk het liefst en dat wil dan ook zeggen dat we corona stilaan de baas worden. En mensen willen ook weer reizen, dat merk ik steeds meer, de honger om weer de vleugels uit te slaan en de wereld te zien, is heel groot."

Meest gelezen