Google Maps

Zoutleeuw vernoemt wandelpad naar vermoorde Jonas Vlayen (23): "Zo blijft hij in gedachten"

In Zoutleeuw wordt een wandelpad vernoemd naar Jonas Vlayen, een jongen van 23 jaar die in 2018 op de oprit van zijn huis in Budingen werd neergestoken. Voor de ouders van Jonas betekent dit erg veel.  

Jonas Vlayen werd op 18 oktober 2018 neergestoken op de oprit van zijn ouderlijk huis in Budingen, een deelgemeente van Zoutleeuw. Hij stierf in de armen van zijn ouders. De dader, de 25-jarige Michiel K., was een jeugdvriend van Jonas. Hij werd ter plaatse ingerekend door de vader en een buurman. Het motief voor de moord is nog altijd onduidelijk. 

In Zoutleeuw gaan ze nu een wandelpad vernoemen naar Jonas. “Het is een pad waar veel mensen van Budingen en omstreken komen wandelen en fietsen, er wordt ook veel gejogd”, vertelt Hilde, de moeder van Jonas. “Jonas zelf was ook heel sportief en ging heel veel fietsen. Hij heeft erg vaak dit pad genomen vroeger om naar school te fietsen. Daarom vonden wij dit een heel gepaste plaats om Jonas te eren.”

Er is geen dag, geen uur, geen minuut dat wij niet aan Jonas denken
Hilde, moeder van Jonas

De moord op hun zoon is voor de ouders van Jonas heel moeilijk om te verwerken: “Je verwerkt dit gewoon niet. Er is geen dag, geen uur, geen minuut dat voorbij gaat dat wij niet aan Jonas denken. Hij was onze enige zoon, onze toekomst is kapot gemaakt. Als mensen langs dit pad komen en ze lezen zijn naam, dan gaan ze hopelijk toch even nadenken over wie Jonas was en wat er gebeurd is. Zo blijft hij in gedachten.”

Op 6 juni zal de burgemeester van Zoutleeuw het pad officieel inwijden. Dat is de dag voor Jonas zijn verjaardag, op 7 juni zou hij normaal 26 jaar geworden zijn. 

Beluister hieronder de getuigenis van de moeder van Jonas. 

Google Maps

Meest gelezen