Bewoners serviceflats in Wellen in quarantaine omdat verpleegkundige die zich niet liet vaccineren met corona is besmet

In Wellen moeten 5 bewoners van serviceflats van woonzorgcentrum De Bloken in quarantaine nadat een externe verpleegster die zich niet had laten vaccineren, besmet geraakt is met het coronavirus. Een van de vijf bewoners is positief getest en is er slecht aan toe. Zij is opgenomen op intensieve zorg. 

"Een externe medewerker met symptomen heeft zaterdag in de assistentiewoningen zorg toegediend bij 5 personen", zegt directeur Yves Claes van woonzorgentrum De Bloken. "We zijn dat gisteren te weten gekomen. Die personen zijn dan meteen getest en 1 persoon is positief. De vrouw is er erg aan toe en ligt op intensieve zorg."

Het is heel jammer dat het virus toch nog binnenkomt via een externe verpleegkundige

Het woonzorgcentrum heeft 80 rusthuisbedden en 35 assistentiewoningen en daar is hard gewerkt om aan een hoge vaccinatiegraad te komen. "Bij onze eigen medewerkers zitten we met een vaccinatiegraad van 90% en bij onze bewoners zelfs 99%", gaat Claes verder. "En dan is het heel erg dat het virus toch nog binnenkomt via een externe verpleegkundige. Sommigen van hen willen echt geen vaccin en dan sta je machteloos als directie. Eigenlijk zou de overheid mensen in de zorg moeten verplichten om zich te laten vaccineren, maar blijkbaar is dat moeilijk", besluit hij. 

Meest gelezen