SACHA CNOCKAERT

Corona houdt voor tweede jaar op rij pop-up zomerbar Zanzibar gesloten

Ook dit jaar steekt de coronacrisis een stokje voor de organisatie van de pop-up zomerbar Zanzibar in Merchtem. Volgens de organisatoren is de totaalbeleving even belangrijk als de veiligheid. En omdat die veiligheid nog niet voldoende kan gegarandeerd worden, houden ze de deuren liever nog een jaartje gesloten.  

Er komt voorlopig geen vierde editie van de Zanzibar, de tijdelijke zomerbar in Merchtem. Zanzibar is bekend als een zuiderse ontmoetingsplek voor gezellige momenten onder vrienden, cocktails, een verfrissende duik in het zwembad, unieke bedrijfsevenementen en randanimatie voor jong en oud. Om die lijn ook door te trekken in een vierde editie, is een grondige voorbereiding noodzakelijk. 

Hoge opstartkost

"De totaalbeleving van onze zomerbar is voor ons van cruciaal belang om er een geslaagd event van te maken en om het verschil te maken met andere terrassen", zeggen de organisatoren. "In het licht van de huidige maatregelen kunnen we dit niet doen zoals we het willen; we kunnen ook niet garanderen dat alle maatregelen gerespecteerd worden." Het blijft ook onduidelijk hoe de coronamaatregelen deze zomer zullen evolueren. "De hoge opstartkost, doordat we in de “middle of nowhere” onze zomerbar van nul opbouwen, valt helaas niet te rijmen met deze onzekerheid en beperkingen door de coronacrisis", klinkt het.

Leveranciers

Niet alleen de bezoekers, maar ook de lokale economie zullen de gevolgen voelen. "Jaarlijks doet Zanzibar een beroep op meer dan 150 studenten en flexijobbers, die een centje kunnen bijverdienen. Maar ook  50 lokale toeleveranciers, zoals cateraars, drankenhandels, artiesten, licht -en geluidverhuur zullen we geen werk kunnen bieden. Maar als we de veiligheid en de toekomst van onze zomerbar willen garanderen, moeten we nog even volhouden", aldus de organisatoren. 

Meest gelezen