Dendermonde start in 2022 met vernieuwing van station: "Met nieuwe perrons, roltrappen, lift en passerelle"

De stad Dendermonde start in de zomer van 2022 met de renovatie van het treinstation. In het vernieuwde station komen nieuwe perrons, roltrappen, een lift en een nieuwe doorgang voor wandelaars. "Met die passerelle zullen voetgangers boven de spoorwegen kunnen lopen", zegt schepen Tomas Roggeman (N-VA).

Het station van Dendermonde wordt vernieuwd. Daarvoor waren er al langer plannen, maar nu is er ook echt een startdatum voor het project. De start van de renovatie staat gepland voor de zomer van 2022. Burgemeester Piet Buyse (CD&V) is blij dat er eindelijk concrete plannen zijn. "Het station in Dendermonde is heel belangrijk voor mensen die pendelen naar grote steden. Het is tijd dat het aangepakt wordt, want de infrastructuur is echt wel verouderd."

Toegankelijker voor minder mobiele mensen

Er komen roltrappen, een lift en een passerelle. Schepen Thomas Roggeman legt uit wat er vanaf augustus volgend jaar zal gebeuren. "Het is de bedoeling om de perrons te verhogen, maar ook om nieuwe roltrappen te bouwen. Die zijn er nu nog niet, waardoor het station momenteel zeer ontoegankelijk is voor minder mobiele mensen en rolstoelgebruikers."

De plannen om het station van Dendermonde te vernieuwen waren er eigenlijk al in 2013. "Het heeft inderdaad even aangesleept, maar het zijn dan ook heel complexe werken. We zullen perron per perron moeten aanpakken", zegt de burgemeester daarover. Als alles volgens plan verloopt zou het station tegen 2028 klaar moeten zijn.

kasto80

Meest gelezen