AITOR DIAGO

Klachten over latere vaccinaties in Antwerpse rand, vaccinatiecentrum Lint stelt gerust: "Licht aan einde van tunnel"

De vaccinatiecentra in de rand van de stad Antwerpen krijgen steeds meer klachten en vragen over de snelheid van de vaccinaties. Vaccinatiedorp Spoor Oost is net begonnen aan de jonge veertigers, terwijl dat bijna overal rond de stad nog niet het geval is. "Maar dat betekent net dat wij beter bezig zijn. Wij hebben een grotere respons", zegt Karolien Smets van vaccinatiecentrum ZORA in Lint. 

De vaccinatiecampagne komt op kruissnelheid en dat is in sommige vaccinatiecentra net iets beter te merken dan in andere. Zo zijn de veertigers al aan de beurt in de stad Antwerpen, terwijl dat in bijna alle centra rond de stad nog niet het geval is. Velen voelen zich daardoor benadeeld, schrijft Gazet Van Antwerpen. De vaccinatiecentra krijgen steeds meer telefoons van mensen die niet begrijpen waarom ze nog niet aan de beurt zijn. 

Wij hebben een grotere respons dan de grote steden. We zijn dus zelfs wat beter bezig

Karolien Smets, vaccinatiecentrum Lint

"Binnen de zuidrand hebben we een iets oudere populatie, waardoor het langer duurt vooraleer we aan de jongere burgers kunnen beginnen. Anderzijds hebben wij een grotere respons dan de grote steden. Bijna elke burger die bij ons is opgeroepen, is ook effectief komen opdagen. We zijn dus zelfs wat beter bezig", verklaart Karolien Smets van vaccinatiecentrum ZORA in Lint. 

"Er is licht aan het einde van de tunnel, dus iedereen zou nog een beetje geduld moeten oefenen", gaat Smets verder. Begin juni zou het vaccinatiecentrum in Lint de eerste inwoners vaccineren die geboren zijn in 1971. 

Meest gelezen