Foto: Leen Van den Meutter

Legendarische Hnita Jazz Club zamelt op anderhalve maand 50.000 euro in dankzij crowdfunding: "Warm gevoel"

Een crowdfunding  georganiseerd door de bekende Hnita Jazz Club uit Heist-Op-Den-Berg heeft op anderhalve maand al de nodige 50.000 euro verzameld.  De vzw kreeg giften van bezoekers en fans vanuit het hele land. Het geld zal gebruikt worden om de inrichting te moderniseren en de club opnieuw open te laten gaan. "De vele verhalen en steunbetuigenissen bezorgden ons echt een warm gevoel",  vertelt Gert De Bie van Hnita vzw.

Op minder dan twee maanden tijd bereikte de campagne 'Eerst de balken, dan de noten' haar inzameldoel. Meer dan 400 mensen van over het hele land leverden niet alleen een financiële bijdrage, maar getuigden ook over wat de club voor hen betekende. "Dat doet wat een mens", zegt Gert De Bie van Hnita vzw. "We kregen gewoon kippenvel van sommige verhalen. Horen dat mensen slechts één keer naar de club zijn gekomen, maar dan ook de enige staande ovatie uit hun leven gaven,  maakt je dag."

Mensen die maar één keer naar de club zijn gekomen, hebben de enige staande ovatie van hun leven gegeven. Dat maakt je dag

Gert De Bie van Hnita vzw

Tot op heden verzamelde de crowdfunding ruim 50.000 euro. Daarmee zullen vrijwilligers van de Hnita vzw het interieur van de club aanpakken en er een moderne en breed toegankelijke concertzaal van maken. "Alles zou afgerond moeten zijn tegen september 2022. We zitten goed op schema", aldus De Bie. 

Giften bljiven welkom

Omwille van corona veranderden de leden van de vzw hun restauratieplannen grondig. Zo beslisten ze om stille en professionele ventilatie toe te voegen. Daarom staat de projectrekening bij de Koning Boudewijnstichting ook nog open. Giften blijven dus welkom. 

Ondanks de vele vernieuwingen zullen de vrijwilligers trouw blijven aan de roots van de club. "Onze geschiedenis is uniek.  Sinds 1955 konden we al grote namen zoals Chet Baker en Jef Neve strikken", vertelt De Bie. "Daarnaast bieden we een grote verscheidenheid aan. Er vonden al meer dan 1000 optredens plaats in onze club."

Meest gelezen