Leger oefent in Bierbeek en Heverlee: "Geen verband met zaak-Conings"

Vandaag en morgen houdt het leger een militaire oefening in het Mollendaalbos op de grens van Bierbeek en Heverlee. Er doen 20 tot 30 militairen aan mee. De oefening heeft niets te maken met de zoektocht naar de militair Jürgen Conings. 

Militairen uit de kazerne van Heverlee houden vandaag en morgen een oefening in het Mollendaalbos op de grens van Bierbeek en Heverlee. Ze leren kaarten gebruiken. Het gaat dus niet om een zoektocht naar de militair Jürgen Conings.

"Mensen hoeven niet verbaasd te zijn als ze militairen in groepjes van twee of drie door onze gemeente zien trekken", zegt burgemeester Johan Vanhulst (CD&V) van Bierbeek. "Het gaat om jonge militairen die in de kazerne van Heverlee een opleiding volgen. Zij moeten hun vaardigheden in het kaartlezen oefenen door een traject af te leggen. De mensen moeten zich dus geen zorgen maken: het gaat niet om een zoektocht naar de gezochte militair. Daarom hebben we deze oefening op voorhand ook aangekondigd op de sociale media", aldus de burgemeester.

Meest gelezen