Lerares uit Molenbeek zoekt grote tuin om met leerlingen te kamperen: "Tuin van de koning zou ideaal zijn"

Els Lenaerts van de Vier Winden basisschool in Sint-Jans-Molenbeek is op zoek naar een grote tuin waar ze met haar leerlingen kan kamperen. Ze denkt daarbij aan de tuin van Koning. "Die ligt op wandelafstand van de school. Geld om een bus in te leggen, is er niet."

"Net voor de eerste lockdown op 13 maart 2020 hebben we moeten zeggen dat we niet op bosklassen konden gaan", vertelt lerares Els Lenaerts van de Vier Windens basisschool in Sint-Jans-Molenbeek aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Dat was een ramp voor die kinderen. Normaal gezien gingen wij dit jaar op zeeklassen, maar dat kan door corona ook niet doorgaan. En dat is heel jammer, want veel leerlingen bij ons op school gaan nooit op reis. De enige reizen die zij maken, zijn de schoolreizen. Maar die zijn nu al twee keer niet kunnen doorgaan."

Veel leerlingen bij ons op school gaan nooit op reis. De enige reizen die zij maken, zijn de schoolreizen. En die zijn al twee keer niet kunnen doorgaan.

Voor juf Els is  het belangrijk om de kinderen mee te nemen naar de natuur. "Want sommige kinderen zijn sinds 13 maart 2020 niet meer uit Brussel geweest. Die zien de natuur amper of nooit. Het is daarom belangrijk om hen nog eens mee te nemen naar de natuur."

Daarom kreeg juf Els het idee om een paar dagen te gaan kamperen met haar leerlingen. "Maar dat kan alleen op een plek die dicht bij de school ligt. Er is geen geld meer om een bus in te leggen en niet alle kinderen kunnen fietsen. Het moet dus een of andere grote tuin zijn op wandelafstand van de school." En daar wringt het schoentje, want waar vind je een grote tuin in Brussel? "De kinderen zeiden me: "er is maar één persoon in Brussel die een grote tuin heeft en dat is de koning." En dus zouden we daar graag gaan kamperen. Om in hun opzet te slagen, maakt juf Els samen met haar leerlingen filmpjes en zullen ze brieven schrijven naar de koning, onder het motto: "Wie niet waagt, niet wint!" 

Meest gelezen