Man uit Sint-Niklaas aangehouden voor negationisme en bedreigingen tegen Marc Van Ranst

De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft woensdag een 50-jarige man uit Sint-Niklaas aangehouden op verdenking van negationisme en bedreigingen ten aanzien van viroloog Marc Van Ranst. Dat bevestigt het parket Oost-Vlaanderen. 

Het was in de nacht van dinsdag op woensdag dat de man van 50 uit Sint-Niklaas werd opgepakt. Hij wordt verdacht van negationisme en bedreigingen tegen viroloog Marc Van Ranst.

De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft de man omwille van die reden ook aangehouden. Wat de motieven van de man precies zijn, is nog onduidelijk. De onderzoeksrechter heeft een psychiater aangesteld om de man te onderzoeken.

Viroloog Marc Van Ranst kreeg al vaker te kampen met bedreigingen. Op dit moment zit hij ondergedoken in een zogenoemd safehouse nadat de extreem-rechtse militair Jurgen Conings verdween. De man had eerder gedreigd met geweld tegen de viroloog en had meteen na zijn verdwijning enkele uren in de omgeving van het huis van Van Ranst vertoefd, zo ontdekten speurders. Het is onduidelijk hoe lang Van Ranst nog in dat safehouse moet blijven.

Meest gelezen