Na 3 jaar weer camping op Linkeroever in Antwerpen

Op Linkeroever in Antwerpen is City Camping Antwerp officieel geopend. Daarmee heeft Linkeroever na drie jaar opnieuw een echte camping. Er zijn plaatsen voor kampeerwagens, caravans, grote en kleine tenten. Deze camping is wel maar tijdelijk. De stad plant een groot, nieuw terrein aan de Middenvijver.

De camping is gevestigd op het terrein van de vroegere camping De Molen. Die is drie jaar geleden dichtgegaan en het terrein was sindsdien verloederd. "Het is dag en nacht verschil tussen hoe het eruit zag en hoe het er nu uitziet", zegt Dorien Nuyts van City Camping Antwerp. 

Sinds 2018 stonden de gebouwen leeg: "Dat was heel erg te zien aan de faciliteiten en de infrastructuur. Het heeft daardoor ook een imago gekregen en we zijn daar nu van proberen af te stappen. Linkeroever is aan het herleven en we willen meegaan in die flow van alles wat hier nu te beleven valt."

Linkeroever is aan het herleven en we willen meegaan in die flow

Dorien Nuyts, City Camping Antwerp

Op de camping zijn 33 plaatsen voor kampeerwagens, 45 voor caravans en grote tenten en een weide met 24 plaatsen voor kleinere tentjes. Ondanks het minder goede weer, kwamen er al heel wat gasten. "Vorig weekend waren we voor het eerst volzet en de komende weken zijn er ook al heel wat plaatsen geboekt."

Tijdelijk

De camping zal er wel maar tijdelijk blijven, vertelt schepen voor Toerisme Koen Kennis (N-VA): "We zijn volop aan het werken aan een nieuwe, grotere camping aan de Middenvijver. Dat wordt dan de definitieve plaats voor de Antwerpse stadscamping. Maar nu zijn we wel heel blij met dit initiatief om er hier weer een deftige, propere camping van te maken. Je krijgt er kriebels van om te gaan kamperen."

Meest gelezen