Villa Kakelbont

Oost-Vlaamse hofleveranciers van de Rode Duivels: kippeneitjes uit Aalst en pasta uit Oudenaarde 

Kippenboerderij Villa Kakelbont in Gijzegem, bij Aalst, gaat eieren leveren aan de Rode Duivels, wanneer ze in het oefencentrum van Tubeke verblijven om zich voor te bereiden op het EK voetbal. "We werden speciaal geselecteerd om hofleverancier te zijn, dus het is zeker een grote eer", zegt Melissa Pauwels van Villa Kakelbont. 

Wanneer de Rode Duivels naar het oefencentrum van Tubeke trekken, zullen ze ook gepaste voeding krijgen. Daarvoor werd gezocht naar zogenaamde hofleveranciers. Kippenboerderij Villa Kakelbont in Gijzegem mag zo eieren leveren aan de nationale ploeg. 

Bron van energie

"Wij leveren 1.500 eitjes in de eerste week en rekenen dat er ongeveer 240 per dag worden gegeten", legt Melissa Pauwels van Villa Kakelbont uit. "Elke voetballer eet dagelijks ongeveer 5 tot 6 eieren 's ochtends en ze hebben dat zeker nodig, want voetballers verbruiken enorm veel calorieën." 

Pasta uit Oudenaarde

Ook Kristl De Loose van pastabedrijf Pastati uit Oudenaarde is een van de hofleveranciers van de Rode Duivels. "Het maakt mij supertrots dat ik dat mag doen", klinkt het.

Kristl levert met haar bedrijf nu al zo'n drie jaar pasta aan de Rode Duivels, maar het is de eerste keer dat ze dat ook mogen doen voor een groot kampioenschap. Bondscoach Roberto Martinez kwam daarvoor de pasta zelf proeven: "Hij heeft veel aandacht voor wat er op het bord van de spelers komt, omdat hij wil dat ze lekker en gezond eten."

De bondscoach eet het liefst pasta met champignons en truffel

Kristl De Loose

Niet alleen de pure pasta zelf, maar ook de saus wordt gemaakt door het bedrijf. "De spelers krijgen een pastabuffet voorgeschoteld. Daar krijgen ze de keuze uit vier verschillende soorten ravioli en vier soorten pure pasta.  De favoriete pasta van Martinez is die met champignons en truffel."

De pasta wordt in grote porties geproduceerd door maatwerkbedrijf AAROVA. "Onze medewerkers geloven echt dat onze pasta ervoor zal zorgen dat de Duivels goed gaan presteren, dus ze gaan extra juichen bij de goals die ze maken."

Meest gelezen