Radio 2

Eerste Vlaamse opleiding helikoptertechnicus in Oostende

In Oostende kan je vanaf september een nieuwe opleiding volgen tot helikoptertechnicus. Daar is grote nood aan, vooral bij het bedrijf Noordzee Helikopters Vlaanderen in Oostende. Pas afgestudeerden krijgen vaak al meteen een contract.

Bij Noordzee Helikopters Vlaanderen werken 130 mensen. Het bedrijf werkt voor de nieuwe opleiding samen met het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum (VLOC) en de school Petrus en Paulus West. Projectmanager Frederic Matton van Noordzee Helikopters Vlaanderen is opgelucht dat er eindelijk zo een opleiding komt in Vlaanderen. “De enige optie nu is in Charleroi, maar dat is in het Frans natuurlijk. Of je moet er al voor naar het buitenland."

Bijkomende opleiding

“De opleiding is een extra opleiding voor vliegtuigtechnici. Het zijn mensen die al werken in Zaventem en een specifieke opleiding nodig hebben voor helikopters,  om bij ons aan de slag te kunnen", besluit hij.

Meest gelezen